Един ден на писта Дракон с Lotus Elise

Един ден на писта Дракон с Lotus Elise

2 май 2023

Карането на спортна кола на track day е едно от най-вълнуващите преживявания, които един ентусиаст на автомобилите може да преживее. Наскоро имах възможността да участвам в събитие на писта Дракон село Калояново, организирано от Lotus Cars Sofia. Карах Lotus Elise, кола, известна със своята лекота и производителност, а преживяването беше просто вълнуващо.

Когато пристигнах на пистата, видях море от спортните Lostus автомобили паркирани пита. Звукът на двигателите и миризмата на горяща гума изпълниха въздуха и знаех, че ще преживея незабравим ден.

Lotus Elise е лек спортен автомобил, който предлага вълнуващо изживяване при шофиране. С точното му управление, отзивчива кормило и бързо ускорение, Elise е изключително гъвкав и лек на пътя. Ниската му шофьорска позиция засилва усещането за близост до земята и за пълна връзка с пътя, докато здравите спирачки и отличното сцепление вдъхновяват увереност във всяка завой.

Lotus Elise Sport 220 е един от най-новите модели на Elise и е създаден за да предложи максимално удоволствие от шофирането. Този модел е снабден с по-мощен двигател от 1,8 литра, който развива максимална мощност от 217 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм. Ускорението от 0-100 км/ч е около 4,6 секунди.

Elise Sport 220 има по-лека конструкция, съставена от алуминиева рамка и каросерия, която я прави изключително лека и маневрена. Теглото на автомобила е около 866 кг, което я прави много динамична и бърза.

Автомобилът е снабден с усъвършенствана аеродинамика и специално настроено окачване, което осигурява отлична устойчивост в завоите. Спортните седалки и спортният волан осигуряват много добро усещане за шофиране и контрол над автомобила.

Elise Sport 220 също така има съвременни технологии като LED светлини и аудио система. Това е идеалният модел за всички, които търсят най-доброто във връзка с качество и усещане за управление.

След като се регистрирах и посетих задължителното обучение за шофьори, тръгнах към пистата за първата си сесия. Пистата беше предизвикателна комбинация от бързи завои и скоростни прави, които щяха да изпитат както моите шофьорски умения, така и възможностите на Lotus Elise.

Когато започнах първия си кръг, веднага усетих отзивчивостта на кормилото и лекотата на управление на колата. Elise се усещаше засадена на пистата и можех да усетя всяка неравност и бордюр на пистата. Конструкцията на колата е алуминиева и е с много малка маса маса, а монтирания в задната част двигател я правеха лесна за промяна на посока и можех да постигна впечатляваща скорост в завоите.

Придобивайки доверие в колата и опознавайки пистата, започнах да карам по-агресивно. Открих, че Elise е невероятно послушна, дори когато влизах твърде агресивно в завоя или влизах с твърде голяма скорост в зона за спиране. Балансът между леката конструкция на колата и мощността на двигателя ѝ позволяваше да ускорява много бързо и да постига висока скорост, което ми даваше голямо удоволствие.

Важно е да отбележа, че безопасността беше приоритет на организаторите на Lotus Elise Experiance. Всички участници бяха задължени да носят каски, а инструкторите бяха постоянно в колите за съвети и помощ по време на шофиране. Освен това, имаше много ясни правила за безопасност на пистата, които трябваше да се спазват от всички участници.

Друго забележително нещо беше общността на ентусиастите, които се събраха на това събитие. Всички бяха тук, за да споделят общата страст към автомобилите и да се забавляват на пистата. Бяха тук представители на различни възрасти и професии, но всички бяха обединени от любовта си към колите и желанието си да изживеят едно незабравимо преживяване.

Когато денят приключи, бях изцяло изчерпан, но и изключително доволен от преживяването. Пистата Дракон е невероятно предизвикателна и изискваща, но Lotus Elise беше перфектната кола за нея. Организацията на Lotus Cars Sofia беше безупречна, като ми даде възможността да се насладя на едно невероятно преживяване на пистата.

Като заключение, карането на Lotus Elise е едно от най-вълнуващите преживявания, които един ентусиаст може да преживее. Ако сте автомобилен ентусиаст и имате възможност да се присъедините към подобно събитие, определено бих го препоръчал. Вие ще се насладите на карането на спортна кола на писта Дракон и ще се запознаете с други хора, които споделят вашата страст към автомобилите. Но не забравяйте, безопасността е приоритет и трябва да се спазват всички правила за безопасност на пистата.


Присъединете се към нас в отбелязването на третата годишнина на Car Embassy! Открийте важните етапи, които са отбелязали нашето пътуване и разгледайте предварително вълнуващото бъдеще, което ни предстои.

прочети още

С нашия приятел Стефан - Ordinary Car guy заснехме едно видео, в което представяме новата Car Embassy придобивка, а именнто BMW M3 G80

прочети още

За първи път, тунинг фестивал Маска ще се проведе в Бургас. Очаквайте ни с нашата шатра и всички продукти от магазина!

прочети още

На 25.04.2021 стартирахме този проект, за който си мечтаехме от много време. Година по-късно е време за равносметка.

прочети още

Опаковаме пратките уверявайки се, че ще получите продуктите сякаш ги взимате от рафт във физически магазин!

прочети още

Как да защитим лаковото покритие в 6 лесни стъпки?

прочети още

Края на юни месец бяхме поканени на тунинг фестивал Маска в град Русе. Фестивалът се проведе на полигон ДЗС от 25 до 27 юни. Освен невероятните автомобили гости бяха Скандау, D-TRAX & MC-P, DJ VAYAN, DJ BOWAX и други.

прочети още

Добре дошли в Car Embassy!

прочети още